+ 386 (01) 56 15 200 info@alpeng.si

BIM - Building information modeling

V podjetju Alpeng d.o.o. smo pričeli z uporabo BIM (Building Information Modeling) 3D digitalnega modela s pomočjo katerega projektiramo in gradimo objekte.     

EU je sprejela direktivo, da naj bi države članice posebej vzpodbujale ali celo predpisale uporabo BIM tehnologije pri izdelavi večjih projektov javnega značaja. In med naprednimi podjetji, ki so pristopili k zahtevni investiciji v sodobno programsko opremo in znanje, je tudi Alpeng d.o.o.                 

BIM 3D model  sestavljajo objekti oz. pravi arhitekturni elementi, strojno tehnološka oprema in instalacije. Med risanjem se avtomatično prilagaja spremembam, popisi prostorov in količin so samodejni, vsa ta vgrajena logika pa omogoča (poleg povečane zmogljivosti), bistveno manj posegov uporabnika in možnosti napak. Pri načrtovanju se tako bistveno zmanjša možnost napak, s tem pa se zmanjšajo stroški gradnje objektov.         

3D model lahko opremimo z materiali in hitro izdelamo privlačne predstavitve zunanjosti in notranjosti ter z vizualizacijo povečamo možnost realizacije.

Building information modeling  (BIM)  se  trenutno najbolj razvija v arhitekturni, gradbeni in strojni indrustriji. Modeli objektov  so virtualno zgrajeni in pregledani v virtualnem okolju. Novi modeli objektov se uporabijo za  izdelavo projektne dokumentacije, gradnjo in vzdrževanje zgrajenega objekta.

Knjižnice za BIM:Več podrobnosti o BIM-u:T: + 386 (01) 56 15 200
E: info@alpeng.si

Nadgoriška cesta 25
1231 Črnuče – Ljubljana
Slovenija

KONTAKTIRAJTE NAS